Συναρπαστικός, ζωντανός σχεδιασμός!

Ένα hatchback πόλης με πλούσια προσωπικότητα και ανανεωμένο, εκλεπτυσμένο στυλ, το νέο PEUGEOT 208 διαθέτει μια κομψή σιλουέτα όσο και σπορ, δυναμικές αναλογίες (μειωμένοι πρόβολοι, μικρότερο ύψος) και “δουλεμένο” σχεδιασμό (χυτές πλευρές, χρωμιομένα διακοσμητικά παραθύρων).

Στο εμπρός μέρος, ο προφυλακτήρας έχει γίνει πιο αιχμηρός, με πιο καθαρές και μυώδεις γραμμές. Η μεγαλύτερη μάσκα με το μεγαλύτερο πλαίσιο της γρίλια του ψυγείου, είναι πλήρως ενσωματωμένη στον προφυλακτήρα.

Η ανανέωση αυτή, τονίζεται στο εμπρός μέρος από τους δίχρωμους προβολείς, σχηματισμένους από μαύρες και χρωμιομένες επιφάνειες για πιο αιχμηρή εμφάνιση και με LED φωτεινή υπογραφή– καθαρή και αδιαμφισβήτητη ένδειξη δύναμης των αιλουροειδών και τεχνολογικής υπεροχής. Με απλό και προφανή τρόπο, η κορυφαία εργονομία του PEUGEOT i-Cockpit προάγει την οδηγική απόλαυση, την ευκολία των χειρισμών και την ακρίβεια. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη αφής 7” και τον head-up πίνακα οργάνων, το σπορ τιμόνι προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και αμεσότητα

Peugeot 208 το οικονομικό αυτοκίνητο πόλης
Peugeot 208 το οικονομικό αυτοκίνητο πόλης

Peugeot i-Cockpit

Το νέο PEUGEOT 208 διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό, όπου στην κάθε λεπτομέρεια έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή . Με την εξαιρετική του εργονομία, ο κάθε χειρισμός είναι απλούστατος και η οδήγηση γίνεται πιο διαισθητική και ασφαλής.

Με απλό και προφανή τρόπο, η κορυφαία εργονομία του PEUGEOT i-Cockpit προάγει την οδηγική απόλαυση, την ευκολία των χειρισμών και την ακρίβεια. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη αφής 7'' και τον head-up πίνακα οργάνων, το σπορ τιμόνι προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και αμεσότητα.

Το νέο 5-θυρο Peugeot 108 διαθέτει πληθώρα συστημάτων high-tech, και οικονομικούς κινητήρες Puretech που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τη ζωή στην πόλη ευκολότερη και λιγότερο κουραστική.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ PURETECH & BLUEHDi

PuretechΤο νέο Peugeot 208 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλές επιδόσεις , χάρη στους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες PureTech και BlueHDi που συνδυάζουν ευελιξία και οικονομία χωρίς να θυσιάζει το παραμικρό από την απόλαυση.

Το νέο PEUGEOT 208 διαθέτει οικονομικούς κινητήρες βενζίνης, όλοι με κατανάλωση σε μικτό κύκλο κάτω από 4.5 λιτ/100 χλμ.

Ο κινητήρας turbo 1.2 l PureTech 110 S&S σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6, επιτυγχάνει εκπομπές CO₂ μόλις 104 γρμ/χλμ , αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των αυτόματων βενζινοκίνητων.

Όλοι οι τελευταίας γενιάς κινητήρες BlueHDi στο νέο PEUGEOT 208, πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

Στο νέο PEUGEOT 208, όλοι αυτοί οι κινητήρες επιτυγχάνουν εκπομπές CO₂ κάτω από 95 γρμ/χλμ, καθώς και την εντυπωσιακή κατανάλωση των 3.6 λιτ/100χλμi κάνοντας την οικογένεια των κινητήρων 1.6 l BlueHDi την πιο οικονομική και πιο αποδοτική στην κατηγορία με εκπομπές CO₂ μόλις 79 γρμ/χλμ σε μικτό κύκλο, για τους χαμηλής κατανάλωσης εκδόσεις των 75 hp και 100 hp.

 

MIRROR SCREEN
ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΕΥΕΛΙΚΤΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το νέο PEUGEOT 208 διαθέτει ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο σχεδιασμένο και υπολογισμένο να απορροφά τη μέγιστη δυνατή ενέργεια από διαφόρους τύπους σύγκρουσης, ελαχιστοποιώντας έτσι τις συνέπειες της για το αυτοκίνητο και τους επιβάτες.

Αερόσακοι.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, 6 αερόσακοι φροντίζουν για την προστασία των επιβατών του νέου Peugeot 208:

• 2 αερόσακοι εμπρός για να προστατεύσουν το κεφάλι και το στήθος του οδηγού και των επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.

• 2 εμπρός πλευρικοί αερόσακοι για την προστασία του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

• 2 αερόσακοι τύπου κουρτίνας εμπρός και πίσω προστατεύουν τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών.

Active City Brake

Το Active City Brake (Emergency Urban Collision Braking System) είναι μία νέα τεχνολογία η οποία βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ή στην μείωση της σοβαρότητάς τους εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα ενώ κινείται σε αστικούς δρόμους και με ταχύτητες μικρότερες από 30 χλμ/ώρα.

Ένας αισθητήρας laser μικρής εμβέλειας (Lidar) εγκατεστημένος στο παρμπρίζ, ανιχνεύει εμπόδια, όπως ένα όχημα σταματημένο ή κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση. Ο αισθητήρας αυτός είναι ικανός να δώσει αυτόματα εντολή για εφαρμογή της μέγιστης δύναμης πέδησης, ώστε να συμβάλλει στην αποφυγή σύγκρουσης ή στον περιορισμό των συνεπειών ελαττώνοντας την ταχύτητα πρόσκρουσης. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, το σύστημα αυτό ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο αποφεύγοντας έτσι μια πρόσκρουση με το προπορευόμενο όχημα.

Peugeot 108 το οικονομικό αυτοκίνητο πόλης