Μία ματιά στο μέλλον από το παρελθόν: Το κλασικό Mini Electric.

Image

Με την παγκόσμια πρεμιέρα ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (30 Μαρτίου – 8 Απριλίου, 2018), η Βρετανική MINI για μία φορά ακόμα επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση παρουσιάζοντας μία νέα εκδοχή ενός icon.

Το κλασικό Mini Electric συνδυάζει την ιστορική εμφάνιση του παγκοσμίως αγαπημένου μικρού αυτοκινήτου με επαναστατική τεχνολογία κίνησης και προορίζεται για την αστική μετακίνηση του αύριο. Με αυτό το μοναδικό όχημα, η MINI επιβεβαιώνει σαφώς τη δέσμευσή της στη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της, υιοθετώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το κλασικό Mini Electric είναι το αποτέλεσμα ενός φανταστικού ταξιδιού μέσα από το χρόνο, όπου η ιστορία του κλασικού μοντέλου συνεχίζεται με ένα ακόμα κεφάλαιο. Το original μοντέλο από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα γίνεται ένας αξιαγάπητος πρεσβευτής περιβαλλοντικής συμβατότητας και ένα είδος βιώσιμης μετακίνησης της οποίας το μέλλον έχει μόλις αρχίσει.

Το τοπίο της αστικής ηλεκτρικής μετακίνησης αναμορφώνεται με την άφιξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, χαρισματικού, με ξεχωριστό στυλ και όλα τα διαπιστευτήρια διασκεδαστικής οδήγησης. Το MINI Electric Concept ανακοινώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, και προετοιμάζει το δρόμο για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα αποκαλυφθεί το 2019 – έγκαιρα για την 60ή επέτειο του κλασικού Mini. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη, βασισμένο στο 3θυρο MINI, και θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά στο Εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη του χρόνου.