Νέα BMW X1

bmw New X1

Η δεύτερη γενιά της BMW X1 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προκατόχου της, σε συνδυασμό με το επαναπροσδιορισμένο DNA της μάρκας και έρχεται να επανατοποθετηθεί στην αγορά των πολυτελών SUV.

Ως τυπικό μοντέλο BMW X έχει στιβαρές αναλογίες, δυναμικές γραμμές αλλά και μια επιβλητική εμφάνιση. Η νέα X1 έχει αυξημένο ύψος (+53 mm) σε συνδυασμό με υπερυψωμένα καθίσματα (+36 mm μπροστά, +64 mm πίσω) για καλύτερη ορατότητα. Το εσωτερικό προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές αλλά και ένα γενικότερα πιο premium περιβάλλον.

Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρους κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group, μία βελτιστοποιημένη έκδοση του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης xDrive και νέα τεχνολογία πλαισίου που βελτιώνει αισθητά τις σπορ δυνατότητες συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα η δεύτερη γενιά BMW X1 θα διατίθεται από το λανσάρισμα της τον Οκτώβριο με δύο βενζινοκινητήρες και τρεις diesel, με εύρος ισχύος από 150 έως 231 hp. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή με οκτατάχυτο Steptronic, και τα δύο σε εξελιγμένη μορφή. Η κατανάλωση και οι ρύποι έχουν μειωθεί έως και κατά 17%, με τις τιμές να είναι από 6,4 έως 4,1 lt/100km και τις εκπομπές CO2 από 149 έως 109 g/km.

Το σύστημα τετρακίνησης xDrive στη νέα BMW X1 έχει εξελιχθεί περαιτέρω, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Έτσι οι BMW X1 sDrive20i και BMW X1 sDrive18d θα διατίθονται σε έκδοση FWD προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή για όσους είναι λάτρεις της εμφάνισης ενός SUV και όχι τόσο των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του.

Πηγή: www.trcoff.gr